Friss topikok

  • Hóhér az utolsó barátod: @Ben Franklin: ez most jogy jön ide seggfej? Egyébként milliószor inkább Demszky, mint a söpredék... (2016.09.22. 17:17) Párhuzam
  • okl.szakfordító: Büszke lehetek egyes honfitársaim hatalmas eszére, végtelen jóindulatára. Mindenki hülye, bunkó, ... (2013.05.22. 20:02) What the hell is "hun gari cum"? - Azaz nem minden hangzik jól angolul
  • darkplant: Olvasd el még egyszer, hogyan történt mindez. Én nem akartam olvasni, de minden irányból oda terel... (2010.10.26. 11:57) 1 dolog, amit nem tudok John Gallianoról
  • Sor a Pénztárnál: A MrSale-nél a sztrájk mind a 6 napja után kompenzálnak. Ha valaki bemutatja náluk a sztrájk ideje... (2010.02.02. 22:00) Békávézzunk egy kicsit

Linkblog

Májusi S.O.S. aranyat ér

2009.05.18. 11:56 | darkplant | Szólj hozzá!

Végre, nincs KENYÉ_ plakát, mely valahogy az 1%-ra bazíroz, pedig az R betű az egész szónak 16 százaléka. De nem lélegezhetünk fel, mert itt van a többi, időközben kitalált baromság. Például a nagypapa. Ennek kapcsán nagyon röviden szeretném ismertetni az 1% történetét.

Annak idején volt az 1%. Adónk egy százalékát felajánlhatjuk arra érdemes civil szervezetek számára. Fontos tudni, hogy a fel nem ajnálott 1%-okat az állam nem nyeli le, hanem egy kalapba teszi, mely kalap tartalmát pályázatok útján szétosztja szintén a civilek közt.

Aztán jöttek az egyházak és azt mondták, hogy nekik is kell ilyen. És megszületett az 1+1%. Az egyik százalékunk a civileknek, a másik az egyházunknak. Az egyházaknak fel nem ajánlott 1%-ok szintén a kapba kerülnek, ám (figyelem!) a legutóbbi népszavazás szerinti megoszlásuk szerint súlyozva osztják szét közöttük. Akkor értettem meg, miért nem kérdezte meg a vallásomat a kérdezőbiztos, valószínűleg az utcánk összes lakóját a saját egyházába írta be.

No, erre az eljárásra a sok hitetlen gyaur, ateista, pogány* azt mondta, hogy ő nem szeretne az álszent, hazug, pénzhajhász egyházaknak pénzt adni. Közvetve, a szétosztáson keresztül sem! Csatlakoztak a jóérzésű hívők is, mondván a vallásuk az ő személyes ügyük, de az egyházak az más tészta, nem kérnek számlát, nem fizetnek a szakembereknek, óriási vagyonokat halmoznak fel, politizálnak, megrontanak, úgyhogy ha csak egy mód van, nekik nem adnának egy fillért sem az adójukból.

Ezért találták ki azokat a technikai számokat, melyeket az egyháznak adandó 1% lapra kell írni, de közcélú tevékenységet, mint gyermekszegénység elleni küzdelmet, parlagfűirtást stb. támogathatunk.

Volt egy nagyon, de nagyon szép elképzelés arról, hogy az egy százalékunkat felajánlhassuk saját, nyugdíjba vonult hozzátartozónknak. Nagymamám, annyit főzött rám, minden megtakarítását a gyermekének, unokáinak adta, igazán megérdemelte volna. De nem, az egyházlobbi ezt megakadályozta.

És most pofátlanul olyan plakáttal nyomul, mely azt mondja: Fogadj örökbe egy nagypapát. Amíg ez nem lehetséges add ennek meg ennek a keresztény egyháznak az egy százalékodat. Én szerettem volna, de leszavaztátok. Most csak egyet kérek szépen: elmentek ti a búsba, kedves felkent ájtatos képmutató félig nem barátaim. Köszönöm.

 

* Én tudom, hogy a köztudattal ellentétben a felsorolt szavak nem mindegyike jelent vallástalan embert, de vajon Ön, kedves olvasóm, tudja-e?

Címkék: egyház adó egy százalék

A bejegyzés trackback címe:

https://darkplant.blog.hu/api/trackback/id/tr851128414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása