Friss topikok

  • Hóhér az utolsó barátod: @Ben Franklin: ez most jogy jön ide seggfej? Egyébként milliószor inkább Demszky, mint a söpredék... (2016.09.22. 17:17) Párhuzam
  • okl.szakfordító: Büszke lehetek egyes honfitársaim hatalmas eszére, végtelen jóindulatára. Mindenki hülye, bunkó, ... (2013.05.22. 20:02) What the hell is "hun gari cum"? - Azaz nem minden hangzik jól angolul
  • darkplant: Olvasd el még egyszer, hogyan történt mindez. Én nem akartam olvasni, de minden irányból oda terel... (2010.10.26. 11:57) 1 dolog, amit nem tudok John Gallianoról
  • Sor a Pénztárnál: A MrSale-nél a sztrájk mind a 6 napja után kompenzálnak. Ha valaki bemutatja náluk a sztrájk ideje... (2010.02.02. 22:00) Békávézzunk egy kicsit

Linkblog

Szép magyar történet

2011.11.15. 12:50 | darkplant | Szólj hozzá!

Annyira jellemző, hogy ennél magyarabbat, XXI század elejit nem is lehetne találni.

Van tehát pár taxin és szolgálati sofőrrel, szolgálati Audin járó hólyag az ötödik kerület közepén, akik eldönthetik, hogy a tizenhetedik kerület legvégén egy forgalmas kereszteződésben, ahol kifelé menet az autósok 70-80-ra gyorsítanak (mert emelkedő is van), befelé jövet nem fékeznek le 90-ről, de naponta több tucat iskolás és nyugdíjas szeretne átkelni, szóval, hogy ide indokolt-e egy gyalogátkelő. Vonakodnak, mert a zebra lassítja a forgalmat. Pedig ha tudnának - vagy akarnának - olvasni, és belenéztek volna Budapest baleseti statisztikáiba láthatták volna, hogy abba a kereszteződésbe nem gyalogátkelő kellene, hanem közlekedési lámpa, esetleg egy ótvar nagy körforgalom(, az ideális esetet nem is említem, amikor minden gyorshajtó kocsiját a helyszínen be kellene zúzni). És akkor talán vége lenne a száguldozásnak a lakóparkok tövében.

De nem. Ők vonakodnak. Miközben a kávét kavargatják a belváros közepén, a kocsijuk pedig kint parkol a miattuk forgalom elől elzárt Városház és Vármegye utcákon, természetesen ingyen, miközben a környék utcáiban háromszáz forintos a parkolási díj.

Elismerem, így nehéz átérezni a kisember problémáját, aki hóban, esőben ott didereg a Sáránd utca és a Pesti utca sarkán, és csak szomorúan bámul a busz után, mely ott a szeme láttára érkezett meg, várt két percet és állt tovább, miközben ő a robogó autók miatt képtelen volt átmenni a buszmegállóhoz. így kell ezt.

Aztán persze magyar zászló alá gyűlve illik szidni a külföldi áruházláncokat, akik azért veszik a pénzt és fáradtságot és HÁROM ÉV huzavona után megépítik a kisemberek számára a gyalogátkelőt.

Annyira magyar...

--

http://www.kertilevel.hu/2011/vegre-celegyenesbe-erkezett-a-sarand-utcai-gyalogos-atkelhely-kivitelezese.html

"Hatvani Zoltántól tudtuk meg, hogy az Auchan kereskedelmi központ hivatalos engedélyt kapott a Pesti út – Sáránd utca kereszteződésében megépítendő zebrára. A beruházást november végéig kell átadnia a beruházónak, ezután történik meg a műszaki átadás-átvétel. A kivitelező cég ígérete alapján a munkálatok során is biztosított lesz a forgalom, de apróbb fennakadásokra és torlódásra számíthatunk. Az említett kereszteződésben elkészülő átkelőhelyet már három éve szerette volna megépíttetni a helyi önkormányzat, de az útvonal tulajdonosa aFővárosi Önkormányzat sokáig vonakodott eldönteni, hogy támogatja-e a kérést, hiszen egy gyalogátkelő minden esetben lassítja a gépjárműforgalmat. Végül áldásukat adták, de pénzt nem a kivitelezésre. Ekkor jött a francia cég kérése a kerületi vezetéshez, melyben kérték polgármester urat, hogy járuljon hozzá, hogy a 162-es busz érinthesse az áruházat is. Riz Levente ezt csak úgy támogatta, ha az áruház vállalta a biztonságos kereszteződés és egy plusz megálló kiépítését. Végül közel két éves huzavona után most talán elkészülhet az átkelő, mely rengeteg szárazhegyi lakó mindennapjait fogja megkönnyíteni."

Címkék: közlekedés auchan belváros bunkó autósok

A bejegyzés trackback címe:

https://darkplant.blog.hu/api/trackback/id/tr13384567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása