Friss topikok

  • Hóhér az utolsó barátod: @Ben Franklin: ez most jogy jön ide seggfej? Egyébként milliószor inkább Demszky, mint a söpredék... (2016.09.22. 17:17) Párhuzam
  • okl.szakfordító: Büszke lehetek egyes honfitársaim hatalmas eszére, végtelen jóindulatára. Mindenki hülye, bunkó, ... (2013.05.22. 20:02) What the hell is "hun gari cum"? - Azaz nem minden hangzik jól angolul
  • darkplant: Olvasd el még egyszer, hogyan történt mindez. Én nem akartam olvasni, de minden irányból oda terel... (2010.10.26. 11:57) 1 dolog, amit nem tudok John Gallianoról
  • Sor a Pénztárnál: A MrSale-nél a sztrájk mind a 6 napja után kompenzálnak. Ha valaki bemutatja náluk a sztrájk ideje... (2010.02.02. 22:00) Békávézzunk egy kicsit

Linkblog

A Dal (kapcsán)

2013.03.03. 17:22 | darkplant | Szólj hozzá!

"Evvel a dalban mondom el"
- SickRatMan

Néha a szikra mástól jön. Ezúttal valaki a fb-on tette fel a kérdést, hogy csak neki tűnt-e fel, hogy a Magyar Televízió A DAL című adása mennyire át van itatva népnemzeti, rendszerhű elemekkel, és az jut tovább, aki először nyilvánítja ki a hűségét?

A szikra lángot vetett. Felmerül bennem a 2010-es választások során az utcán kígyózó választók képe. Egyes pártok ugyanis nem átallottak biztosra menni és utasítani választóikat, hogy a biztosan megnyerhető választókerületekből regisztráljanak át a kérdéses kerületbe és ott adják le a voksukat. Ekkor a szavazat ugyanis az adott választókerületre lesz érvényes. Azaz ha az előzetes jelzések X párt jelöltjének győzelmét, vagy szoros versenyt jeleznek, akkor Y párt szól 1-2000 választójának, hogy menjenek és ott adják le a szavazatukat, ezzel Y jelötjét erősítve.

Eleveneítsünk fel egy másik tényt. A Dal című válogatóműsor célja, hogy kiválassza, melyik előadó képviseli hazánkat az idei Eurovíziós Dalfesztiválon. A rendezvényen, melyen évek óta csak égünk, égünk, égünk. Ugyanis az előadók hangja, karizmája, a dalok minősége vajmi keveset nyom latban. A versenyzőkre telefonon lehet szavazni, de az adott országból nem. Tehát Magyarországról a magyar versenyzőre lehetetlen voksot leadni. De Ukrajnából Belorusziára vagy Örményországra lehet. És pontosan ez történik. Az egykori Szovjetúnió tagállamai, a valaha Jugoszláviaként marakodó országok, a Skandináv államok mind-mind egymásra szavaznak. Akiknek pedig nincs ilyen kötődésük, de szomszédaink (Románia, Szlovákia, Csehország), azok meg szimplán ellenszenvből nem szavaznak ránk.

Mármost képzeljük el, ha a népnemzetieskedés túlmutat A Dal keretein. Ha megérkezik az ukáz fentről, ahogyan szokott. Most nem lengyel vendégtüntetők jönnek békementelni, hanem magyar zarándokok indulnak útnak a határon túlra. A Gorenje-turizmust megszégyenítő tömött busz-sorok indulnak a piros vonalon túlra, hogy ott, az ottani telefonhálózatból küldjenek SMS szavazást a magyar versenyzőre. Etikusnak nem etikus, de szabályos. Ahogyan az lenni szokott.

Mert nyerni kell. Mindenáron. És ha így sem aratunk sikert az Eurovízión, akkor bevesszük az Alaptörvénybe, hogy de. Sok sikert kívánok A Dal nyertesének.

Címkék: politika tévé A Dal Eurovíziós Dalverseny

A bejegyzés trackback címe:

https://darkplant.blog.hu/api/trackback/id/tr325114784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása