Friss topikok

  • Hóhér az utolsó barátod: @Ben Franklin: ez most jogy jön ide seggfej? Egyébként milliószor inkább Demszky, mint a söpredék... (2016.09.22. 17:17) Párhuzam
  • okl.szakfordító: Büszke lehetek egyes honfitársaim hatalmas eszére, végtelen jóindulatára. Mindenki hülye, bunkó, ... (2013.05.22. 20:02) What the hell is "hun gari cum"? - Azaz nem minden hangzik jól angolul
  • darkplant: Olvasd el még egyszer, hogyan történt mindez. Én nem akartam olvasni, de minden irányból oda terel... (2010.10.26. 11:57) 1 dolog, amit nem tudok John Gallianoról
  • Sor a Pénztárnál: A MrSale-nél a sztrájk mind a 6 napja után kompenzálnak. Ha valaki bemutatja náluk a sztrájk ideje... (2010.02.02. 22:00) Békávézzunk egy kicsit

Linkblog

Párhuzam

2016.09.21. 08:51 | darkplant | 7 komment

Nemrég Budapestre vetett az élet. Újabban ritkán fordul elő, az élet (haha, a párt álneve) alakította így. Azonnal feltűnt, hogy a Belváros mennyivel "tisztább" lett. Nincsenek hajéktalanok, "lopottződségegyszázas"  árusok az aluljárókban, de a szépemlékű szórólapozókat sem láttam. Deák tér, Móricz, Vásárcsarnok... semmi. Csak a suvickolt padló, közepesen ízléses falireklám-tömeg, mely összképet csak itt-ott rondítanak el a modernizálódni képtelen BKV ellenőrei.

Komolyan mondom: jó volt látni. Kulturált, (végre)európai városkép fogadott az aluljárókban.

Legalábbis ameddig el nem mentem az Örs vezért teréig. Ott aztán megtaláltam a belvárosból kiátkozott, kiüldözött, kiszekált osztályrétegeket. Hömpölygő embertömeg, mely kényszeredetten kerülgeti a folyosó közepén kitudjamit áruló asszonyt, de igyekszik nem rálépni a fal melletti koldusokra. S amikor végre túljutna rajtuk, ott állnak az "adj, király, katonát" modern változatának harcosai a "végy, uram, szórólapot, vagy megátkozom a családod" játékosai, a tömeget unottan fürkésző. valójában áldozatokra leső dologtalanok szegélyében.

Ám ezt csak az látja, aki képes és hajlandó kimozdulni a szeretett Belvárosából. Ott, a Duna két partján, az Országház ragyogó környezetében csak a dícsérő szavakat zengi a nép (az istenadta avagy elvakult nép), hogy mennyire szép lett Budapest (így, az egész Budapest), mennyire élhető, mennyire tiszta. Ja, hogy hajléktalanok? Azok nincsenek. Eltűntek. Megoldotta a városvezetés.

Nos, ugyanezek az emberek, kényelmesen ülve belvárosi fotőjükben, teleposztolják a netet azzal, hogy mit keres itt ez a sok menekült Európában? Nézzük csak meg Szíria szomszédjait. Csupa gazdag arab ország veszi körül, tele olajjal, pénzzel, miért nem fogadják be és emelek fel ők a szegény nyomorultakat (a csatolt bűnözőréteggel együtt)?

Nekik üzenem: Mert mi, Európa vagyunk azon gazdag államok számára az Örs vezér tere. Ide szorítják, üldözik, szekálják a szegényeket, hogy aztán nyugodtan hátradőlhessenek a  fotűjükben, hogy "mily szép és tiszta ez a Délkelet-Ázsia, mennyire ügyesen megoldották a vezetőink".

Címkék: belváros kettős mérce Budapest menekült ügy

A bejegyzés trackback címe:

https://darkplant.blog.hu/api/trackback/id/tr8511732469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Janka vagyok 2016.09.22. 10:43:56

"Nincsenek hajéktalanok, "lopottződségegyszázas" árusok az aluljárókban, de a szépemlékű szórólapozókat sem láttam. Deák tér, Móricz, Vásárcsarnok... semmi"

Na, te sem Budapesten járhattál a véleményed alapján... Honnan szartak ki téged, talán a köztévétől?

óðinn 2016.09.22. 12:26:57

Elég lett volna a Blaháig elmenni...

Márk_Márk 2016.09.22. 13:18:16

" Azonnal feltűnt, hogy a Belváros mennyivel "tisztább" lett. Nincsenek hajéktalanok, "lopottződségegyszázas" árusok az aluljárókban"

Te vagy nagyon részeg voltál, vagy vak vagy, vagy nem Budapesten jártál.

Sir Galahad 2016.09.22. 14:40:14

Ha viszont kiszorították volna őket a külsőbb részekről is, most arról íródott volna a poszt, hogy micsoda egy szívtelen városvezetés... Van rajtuk sapka, vagy nincs?

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.09.22. 17:17:47

@Ben Franklin: ez most jogy jön ide seggfej? Egyébként milliószor inkább Demszky, mint a söpredéketek tagjai.
süti beállítások módosítása